domme pech, vrijheid weg

fietsen

Onlangs dat de zomer in Nederland afgelopen jaar ongelofelijk goed was, was mijn zomer wat minder. Begin mei viel ik van de trap af door een stapel tijdschriften die ik daar zelf net had neer gelegd. Dom maar vooral pijnlijk. Bij de val raakte ik buiten bewustzijn en heeft mijn jongste zoon 112 gebeld.

Domme pech

Door de val was mijn rechterknie uit de kom geschoten en helaas net te hard om het zonder schade terug te kunnen plaatsen. Voordat ik het door had lag ik op de operatietafel en wenste de zuster mij welterusten. Ik kon niet eens nadenken wat voor emotie er in mij op kwam, want ik was al onder narcose gebracht.
Na een aantal uur zag ik het weer licht worden om mij heen, ik lag op de uitslaapkamer. Eenmaal echt wakker probeerde ik te achterhalen wat ze tijdens de operatie nou echt hadden gedaan want ik wist eigenlijk nog van niks. Een jonge zuster vertelde mij dat de arts straks in de normale kamer zou vertellen wat ze hebben gedaan en hoe het is gedaan, het werd dus afwachten.

Was mijn chirurg zo jong?

Je kent ze wel, de typische chirurgen uit de films, nou dat was de mijne niet. Die van mij was denk ik begin 30. Nou goed, dat maakt ook verder niet uit, als de operatie maar geslaagd zou zijn.
De jonge man vertelde mij dat mijn knie een flinke klap heeft gemaakt en daardoor uit de kom schoot. Omdat de ambulance hem niet meer in de kom kon krijgen was mijn knie zo opgezwollen dat het operatief moest. De chirurg vertelde mij dat er nu een lange periode van revalidatie aan zou komen en dat ik niet moet verwachten dat ik over een half jaar in staat ben om heel gewoonlijk op de fiets te stappen. Jammer, want ik vind het heerlijk om grote stukken te fietsen.

 

Vier maanden later, ik kan weer fietsen!

Ja ik ben eigenwijs, ik kon niet zo lang zonder fietsen. Ik wilde gewoon de wind door mijn haren voelen. Op mijn normale fiets voelde ik inderdaad erg veel pijn en leende de elektrische fiets van mijn buurvrouw. Aan het begin vond ik het lastig in te schatten hoe de fiets reageert maar na een minuut of 10 wilde ik niks anders meer. Zelf hoefde ik amper kracht te zetten want dat deed de elektrische fiets wel voor mij.
Na een week lang de fiets van de buurvrouw de hebben geleend heb ik besloten om mijn eigen elektrische fiets te kopen, zodat ik weer gewoon kan fietsen wanneer ik dat wil. De uitvinding van de eeuw!

Geef een reactie