een moeder van 4 kinderen met een gesloten idee

happy

Als moeder van 4 kinderen in verschillende leeftijden is het af en toe lastig om alles nog op een rijtje te hebben. Allemaal verschillende schooltijden, buitenschoolse activiteiten en dan nog niet te spreken over alle sporten die mijn kinderen uitoefenen.
als bezige bij blijf ik wel lekker jong maar soms word ik helemaal gek van het feit dat de meeste kinderen hun eigen spullen vergeten of ze pakken hun rugzak niet in.
Als energieke moeder had ik een idee dat hier een oplossing voor zou moeten zijn.

 

Internet afstruinen voor een goed idee

Gelukkig heb je tegenwoordig heel erg veel apps en pagina’s op social media waar veel mensen geweldige ideeën op posten. Zo heb ik al mijn keuken probleem opgelost met ruimte invulling door andermans ideeën dus ik had goede hoop dat hier ook een goede oplossing voor zou zijn.
Na 10 minuten zoeken kwam ik bij een heel simpel idee uit maar het leek mij wel effectief voor de kinderen.
Het was gewoon een lange kapstok monteren in de gang met ieder zijn eigen rugtas eraan, ook voor papa en mama.
Daarboven stonden de namen geschreven zodat ieder zijn eigen plekje op de kapstok heeft. De persoon die het bedacht had, had er een waar kunstwerk van gemaakt maar dat leek mij niet nodig. Het moest gewoon effectief zijn hier in dit gezin.

 

Het idee van een ander uitvoeren

Allereerst ging ik op zoek naar totaal 6 rugtassen, voor ieder dus 1 rugtas. Voor de kleine besloot ik gewoon ook een kleine rugtas aan te schaffen want die hoeft er toch nog niet zoveel mee te doen en voor de 3 naar schoolgaande kinderen kregen ze ieder een rugtas dat bij hun zou passen. Zo had ik voor mijn oudste zoon gewoon een zware leren rugtas aangeschaft want ik weet dat hij dat wel mooi zou vinden en voor mijn 2 dochters een vrolijke met bloemetjes en gekke dingen erop.
Vervolgens bestelde ik een lange simpele kapstok met 6 haken eraan en besloot ik met krijtstickers de namen te verwerken. Het eindresultaat was wel echt superleuk geworden.

 

In de praktijk

Wat een simpel idee voor resultaat kan hebben. De 3 oudste kinderen doen nu een avond van tevoren alles wat ze nodig hebben in hun tas op de lunch na. De kinderen die die dag gym hebben hangen die losse tas er ook bij zodat ze die ook niet kunnen vergeten en mama weer terug moet fietsen naar school.
Ik ben blij met het resultaat, het geeft toch wat meer rust in de ochtenden.

 

 

 

 

Geef een reactie