Het nieuwe reizen, een reistas op wielen

reistas-op-wielen

Ik reis veel, of veel.. minder dan ik zou willen, meer dan een gemiddeld persoon doet waarschijnlijk. Afgelopen jaar had ik de mazzel om 6 keer in het vliegtuig te mogen stappen, dat jaar ervoor zelfs 10 keer. Reizen geeft je een gevoel van vrijheid, even alle hectiek en verplichtingen vergeten en loslaten. Genieten van de zon, zee, strand en cultuur van een ander land en genieten van de vrijheid die je hebt tijdens het reizen. Het reizen zorgt ervoor dat we even uit onze comfortzone gaan en ons even extra voelen. Op vakantie ben ik altijd extra blij, extra gezellig, extra verliefd en extra aan het genieten. Een domper van het reizen vind ik vooral de bagage en dan vooral de zware bagage zonder wieltjes. Gelukkig bestaat daarom de reistas op wielen, voor mij de uitvinding van de eeuw!

Oma’s koffer

Toen ik 15 was en voor het eerst met mijn vriendinnen op vakantie ging had een van mijn vrienden een koffer zonder wieltjes. Meteen als toen ze zwoegend de hal van het vliegveld binnenkwam lopen keek ik haar en vroeg hoe ze aan die koffer kwam. Ze was al heel wat jaartjes mij beste vriendin en ik vond dit helemaal niks voor haar en haar ouders. Ze vertelde dat haar koffer stuk was gegaan en ze last minute nog even een koffer van oma hadden geleend. Alleen dus een koffer zonder wieltjes. Ooit die ouderwetse oorlogsfilms gezien? Zo’n koffer was dit. Een grote, rechthoekige groene koffer met een bruine gesp. Aangezien we op dat moment 15 waren en op een stap vakantie gingen, wogen onze koffers dus ongeveer gemiddeld meer dan 20 kg en dus ook haar koffer. Vanaf toen had ik een zeer negatief gevoel bij de koffers zonder wieltjes en dit gevoel werd alleen maar gevoed door de week die daarop volgde. Als je in de hitte een koffer van 20 kg van het vliegveld naar de bus moet tillen, en van de bus weer naar een appartement ergens aan het einde van een park drie hoog, dan ben je er al snel klaar mee… Gelukkig was ze dat jaar daarop wijs genoeg om een andere koffer mee te nemen, eentje op wielen!

Trolley’s en meer

De reistas met wielen staat ook wel bekend als een trolley maar dit is zeker niet het enige reisitem met wielen. Ook de normale, grotere reistassen zijn tegenwoordig eigenlijk allemaal voorzien van wieltjes. Handig en veel makkelijker mee te nemen. Nooit meer last van je arme, schouders en rug. Een reistas met wielen zou eigenlijk verplicht moeten worden tijdens het reizen.

Ben jij de trotste eigenaar van een reistas op willen? Laat dan in een comment je foto achter met een leuk berichtje en wie weet ben jij wel dé inspiratie voor de reiziger die nog opzoek is naar een koffer van deze tijd!

 

 

Geef een reactie