Wat trek jij aan naar werk?

Wat je aantrekt naar werk verschilt per persoon en per gelegenheid. Elk bedrijf heeft weer andere kledingvoorschriften en bij veel bedrijven is er vaak geen kledingvoorschrift. Toch wil je, zeker wanneer je nieuw bent bij een bedrijf, er netjes uit zien en er goed voor de dag komen. Toch is niet altijd even makkelijk om in te schatten wat je dan precies moet dragen. In deze blog geven we je een aantal tips en tricks die kunnen helpen bij je eerste werkdag of bij een belangrijke afspraak.

Hiermee zit je altijd goed!

Er zijn een aantal kledingstijlen waarmee je altijd goed zit. Denk bijvoorbeeld overhemden heren of polo shirts. Je kan hier altijd goed mee voor de dag komen en daardoor ben je netjes gekleed. Naarmate je vaker een afspraak hebt gehad wordt het steeds makkelijker inschatten wat voor soort kleding je kan gaan dragen. Je kan natuurlijk ook kijken naar wat andere aan hebben en zo kan je helemaal jouw eigen stijl creëren in lijn met het bedrijf waar je werkt of waar je naartoe gaat.

Kleding tijdens sollicitatiegesprek

Je wilt tijdens het sollicitatiegesprek een goede indruk maken, maar wat trek je aan? Je wilt voorkomen dat je te weinig draagt, maar te veel dragen is niet goed. En er is geen gouden regel; de beste manier om je te kleden verschilt van bedrijf tot bedrijf. Maar hoe vind je de juiste dresscode? Je kan meer te weten komen over de bedrijfscultuur door de website te bekijken, contact te leggen met medewerkers of door contact op te nemen met recruiters. Als je voor het sollicitatiegesprek belt om naar de laatste details van het interview te vragen, is het niet raar om de vraag te stellen of er bepaalde voorschriften zijn m.b.t. tot kleding.

Hoe ziet jouw kledingkast eruit?

Wanneer je een beetje weet wat voor soort kleding men draagt op de werkvloer is het belangrijk om ook je eigen stijl hierop aan te passen. Het is namelijk niet erg om een eigen twist te geven aan de kledingvoorschriften. Kijk in je kast bijvoorbeeld naar kledingstukken die je nog kan gebruiken en doe weg wat je niet meer gaat dragen. Kleding wat nog wel goed is maar wat je niet meer draagt kan je altijd weggeven aan een goed doel. Hiermee maak je andere mensen blij en ben je duurzaam bezig! Vervolgens is het zaak om te kijken of er nog wat mist en kan je dat vervolgens aanschaffen.

Geef een reactie