Zo vind je designerkleding voor een prikkie

Je hebt vast wel eens door de P.C. Hoofdstraat of een andere dure winkelstraat gelopen en kwijlend naar alle etalages gekeken. Je ziet de meest fantastische schoenen, tassen en jassen. Het liefst zou je al die winkels leegkopen, maar je weet dat je zelfs voor een klein riempje van dat dure merk je portemonnee zou moeten legen. Het beste kun je deze winkels maar snel voorbij lopen. Toch betekent dit niet dat je nooit dure merkkleding kan bezitten. In deze blog vertel ik hoe je prachtige designer items kunt bemachtigen voor betaalbare prijzen.

Vintage winkels

De afgelopen paar jaar is vintage helemaal hip geworden. En hier zijn we blij mee, want dit betekent dat er ook in een rap tempo veel vintage winkels bij zijn gekomen. In deze winkels vind je tweedehands kleding voor minder dan de helft van de prijs. Om echte designer items te vinden in deze winkels moet je echter wel heel goed zoeken, vaak zijn deze zo weg. Een tip is om aan de winkel te vragen op welke dagen ze nieuwe items in de winkel leggen. Als je op deze dagen langs gaat, kun je zomaar unieke merkkleding tegenkomen.

Vintage evenementen

Hou facebook goed in de gaten, want vintage winkels organiseren regelmatig grote evenementen. Dit zijn vaak grote vintage sales waar honderden mensen op af komen. Vaak leggen winkels hier hun mooiste en meest unieke items neer. Belangrijk is om bij deze evenementen ruim op tijd te zijn. Omdat er zoveel mensen op af komen, kunnen de mooiste producten binnen enkele minuten weg zijn. Afgelopen maand ging ik naar een vintage evenement en besloot ik om al twee uur van te voren in de rij te gaan staan. Ik moest enorm lang wachten, maar ik stond hierdoor wel vooraan. Eenmaal binnen, kon ik als eerste prachtige Gucci schoenen bemachtigen voor een spotprijsje. Ik hoorde alle meiden achter me zuchten en mopperen, omdat ze deze schoenen allemaal meteen op het oog hadden. Je moet er dus wat voor over hebben, maar dan heb je wel wat!

Kledingruil

Een tijdje geleden ging ik voor het eerst naar een kledingruil. Dit is een super leuk concept waarbij elke aanwezige kleding meeneemt die hij of zij niet meer draagt. Dit leg je allemaal ergens neer en als het startsein wordt gegeven kun je de tweedehands kleding van anderen shoppen. Voordat ik hierheen ging, had ik gedacht dat iedereen vooral afdankertjes mee zou nemen. Niks was minder waar. Iedereen had prachtige items bij zich en er zaten verbazingwekkend veel designermerken tussen. Ik vertrok de kledingruil met een grote glimlach en een volle tas aan kleding.

Geef een reactie