De perfecte winterjas

Het is bijna zomer—geen betere tijd om je nieuwe winterjas aan te schaffen! Dat klinkt wellicht als de tegenstelling van het jaar, maar nu alvast gaan nadenken over waar je ideale winterjas eigenlijk echt aan moet voldoen, is geen slecht idee, toch? Ik heb in ieder geval twee kledingmerken die ik even snel aan je wil introduceren, voordat je verder gaat met je cocktail. Klaar voor? Top! Ik wil het hebben over de Colmar jas en de Moose Knuckles jas

COL-MAR

Colmar eerst! Zoals zoveel modemerken komt het kledinghuis Colmar uit Italië. Monza, om specifiek te zijn. De kleding wordt zowel verkocht in flagship stores als bij verschillende onafhankelijke kledingwinkels. In 1923 al richtten Mario en Irma Colombo het merk op. De naam, Colmar, bestaat uit de eerste drie letters van de achternaam ‘Colombo’ en de eerste drie letters van ‘Mario’. COL-MAR, dus. In hun eerste jaren als modehuis produceerden ze vooral wollen jassen en mutsen, maar inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een echte gigant in de wintermode. Hun winterjassen zijn dan ook iets om écht op te letten. Ze zijn stuk voor stuk prachtig gewatteerd, van een wat dikkere voering tot een slanke, sierlijke editie, en de kwaliteit spat ervan af. De jassen hebben een goede mix tussen een warm-uitziende (en daadwerkelijke warme) winterjas, maar met een zekere verfijning. 

Moose Knuckles? 

En dan nog even snel: Moose Knuckles! Nu denk je: ‘hè, wat een gekke merknaam!’, maar hear me out. Het Canadese familiebedrijf houdt al sinds 1921 Canadese mensen warm, en sinds 2009 (toen het kledingmerk officieel werd opgericht) de hele wereld. De Canadese ervaring met de kou en liefde voor de kou zit in elke vezel van de kleding en is ook zichtbaar in het vakmanschap wat daarmee gepaard gaat. Een Moose Knuckles jas is voorzien van goede tailoring, sterke hardware en alleen de beste materialen. Het bedrijf profileert zich niet alleen als kledingmerk die goede winterkleding hoog in het vaandel heeft zitten, maar óók als een community, een stam die voor elkaar zorgt. Dit keert ook terug in de thema’s en de aandacht die in het ontwerpen en maken van hun kleding te herkennen is. 

Voor je het weet is het weer winter, ga je weer skiën, en nu hoef je je dus geen zorgen meer te maken over waar je je volgende perfecte winterjas gaat vinden: je hebt je twee nieuwe lievelingsmerken gewoon al gevonden! Wat goed! 

Geef een reactie