Besto Reddingsvest voor beste veiligheid

besto reddingsvest

Een Besto Reddingsvest is een essentieel item voor veiligheid op en bij het water. Besto ontwikkelt al ruim 85 jaar allerlei artikelen voor de scheepvaart en watersport. Besto heeft Reddingsvesten in allerlei soorten en maten. Reddingsvesten voor kinderen, volwassenen en zelfs voor honden! Besto heeft uiteraard het welbekende oranje reddingsvest met grote kraag. Ook de modellen met harnas hebben zij in hun assortiment.
Een reddingsvest wordt vaak verward met een zwemvest, toch zijn deze twee niet hetzelfde. Een zwemvest zorgt er simpelweg voor dat je blijft drijven als je te water komt. Deze wordt ook wel een drijfhulp genoemd. Een reddingsvest zorgt er echter voor dat je automatisch op je rug gedraaid wordt als je te water komt. Zo blijft je hoofd boven water en blijven je luchtwegen open. Een Besto Reddingsvest kan zelfs bewusteloze mensen met hun hoofd boven water houden.

Besto Reddingsvest Newtons

De modellen reddingsvesten verschillen in drijfvermogen. Het ene reddingsvest heeft meer drijfvermogen dan het andere. Het drijfvermogen wordt aangegeven met Newtons. Een Besto Reddingsvest met 50N wordt beschouwd als drijfhulp. Deze is geschikt voor ervaren zwemmers in beschut water. Dit vest is niet geschikt voor bewusteloosheid. Dan komt het vest met 100N. Deze is geschikt voor kinderen en volwassenen die te water raken op binnenwateren. Dit vest is beperkt veilig bij bewusteloosheid. Een reddingsvest met 150N is geschikt voor kinderen en volwassenen die wel en niet kunnen zwemmen. Dit aantal newtons is genoeg om een bewusteloos persoon op de rug te draaien.
Tenslotte heeft Besto nog Reddingsvesten met 275 tot 300N. Deze zijn zelfs op open zee met zware kleding geschikt voor ieder persoon die te water raakt.

Besto Reddingsvest Kopen

Bij het kopen van een Besto Reddingsvest is het erg belangrijk dat deze altijd overeenkomt met je gewicht, het vest mag nooit te klein of te groot zijn. Ook is het goed om te bedenken wanneer en waar je het reddingsvest voor nodig hebt. Een reddingsvest moet lekker zitten en genoeg bewegingsvrijheid bieden. Daarom heb je bijvoorbeeld voor het waterskiƫn een heel ander vest nodig dan voor een zeiltocht op zee.

Geef een reactie