De mooiste vintage items voor in je design woning

Een woonkamer, slaapkamer of badkamer met een vintage tintje is tegenwoordig weer helemaal hip. En ik moet eerlijk bekennen, eigenlijk was ik hier al fan van voordat het hip was. Maar omdat ik jullie vaak informeer over de laatste designtrends, wilde ik hier nu maar eens een blog aan gaan wijden. Er zijn namelijk genoeg mooie items die je kunt aanschaffen voor in je woning om deze een vintage sfeer te geven. Hieronder een aantal op een rijtje!

Meubels

In de categorie meubels zijn er veel vintage opties tegenwoordig. Maar, omdat dit zo’n trend is zijn deze meubels vaak ook erg duur. Gelukkig zijn er zeker nog wel een aantal webshops en winkels waar je mooie vintage items kan aanschaffen voor een redelijke prijs. En zeker als je toch nog meubels voor je huis moet kopen, kan je beter gelijk goede en écht mooie aanschaffen. Veel beter dan een goedkoop ding wat na een paar dagen al lelijk wordt of uit elkaar valt! Maar welke meubels moet je dan kopen om zo’n vintage sfeer te creëren? Denk bijvoorbeeld aan een grote vloerlamp of een grote leren fauteuil. Omdat dit ook echte eyecatchers zijn, hoef je in het bezit van deze meubels zelfs niet veel meer vintage dingen toe te voegen. Je wil het namelijk ook niet ‘too much’ maken.

Items en gadgets

Ook in de categorie items en gadgets zijn veel gave dingen te krijgen voor een vintage sfeer. Zo ben ik zelf altijd heel erg fan van ouderwetse apparaten zoals een oude telefoon of een typmachine. Daarnaast staat een ION platenspeler ook al een lange tijd op mijn verlanglijst. En het leukste is dat sommige apparaten zelfs nog gebruikt kunnen worden! Om je items echt naar voren te laten komen is goede tip trouwens om ze op een kastje of een ander soort verhoging te zetten. Je kan er dan nog wel een paar kleinere items bijzetten, maar het is zonde als deze eyecatchers wegvallen bij de rest van het decor. Dus let daarop!

Geen geld

Vintage items kunnen, zeker door de trend van tegenwoordig, erg duur zijn. Maar geen zorgen, ook met een kleiner budget is het mogelijk om je huisje vintage aan te kleden. Er zijn op internet talloze Do It Yourself foto’s en video’s te vinden waarin haarfijn wordt uitgelegd hoe je dit kan doen. Er zijn bijvoorbeeld tructjes om je verf afgebladderd te doen lijken. En soms kan een houten plank als deze aan een simpele stalen buis wordt gemonteerd ook al een geheel ander uiterlijk krijgen. Tot slot is een laatste tip nog om je lokale tweedehands winkels en Facebook in de gaten te houden. Soms doen oudere mensen dingen weg omdat zij dit ouderwets vinden of onnodig, terwijl wij deze voorwerpen nu weer hartstikke cool vinden.

Geef een reactie