Design je eigen badkamer van A tot Z

Badkamer

Een stijlvol huis heeft niet alleen een mooie woonkamer of slaapkamers. Bij een stijlvol huis heeft ook de badkamer veel flair en sluit deze aan op de rest van de woning. Echter is het zo dat veel mensen als het op hun badkamer aankomt geen idee hebben. Ze nemen een simpele ingebouwde badkamer, of betalen dure aanhouders om ze te helpen. Het is echter wel mogelijk om je eigen badkamer te ontwerpen! Dan heeft hij precies de eigenschappen die jij fijn vindt.

Begin met de vloer en de muren

Bij het ontwerpen van je eigen badkamer begin je bij de vloer. Wat voor tegels zou je willen hebben? Door een soort tegel uit te kiezen, zet je ook de toon voor de rest van je badkamer. Als je gaat voor lichte vloertegels, is het het beste om de rest van je badkamer ook licht in te richten. Als je juist donkere aardse kleuren in je vloertegels wil zoals mat antraciet, kun je deze kleuren beter ook terug laten komen in andere elementen van je badkamer. Nadat je je vloer hebt gekozen kun je gaan kijken naar de muurtegels. Deze moet je niet helemaal hetzelfde doen als de vloer, maar ze kunnen wel erop lijken. Ook kun je gaan voor contrast, bijvoorbeeld een donkere vloer en een witte muur.

Maak een tekening

Als je je vloer en je muren hebt uitgekozen, ga je kijken naar de elementen in de badkamer zelf. Wil je een douche of een bad? Wat voor badkamerkastjes wil je, hoeveel ruimte wil je hier aan geven? Het handigst in dit deel is om een tekening te maken van de ruimte (daarvoor meet je hem eerst op). Dan vul je de elementen die je er in wilt in in de tekening. Badkamerspullen hebben vaak standaard maten dus kun je nu een beetje gaan tetrissen.

De details

Als je je grove tekening hebt, is het tijd om hem met accuraatheid in te gaan vullen. Je gaat nu de echte spullen uitkiezen. Wat voor douche wil je precies. Wil je een douche met douchedeur of een inloopdouche met alleen een wand? Je gaat nu precies elk stukje uitkiezen en reserveren bij een winkel. Zorg dat de kleuren van je douchespullen mooi aansluiten of juist contrasteren bij je vloer en muur. Zo heb je je eigen badkamer heel makkelijk ingericht. Nu nog je ontwerp voorleggen aan een aannemer en laten bouwen!

Geef een reactie