Eigen PC designen? Deze computer onderdelen heb je nodig

Computer onderdelen

Het samenstellen van je eigen PC heeft vele voordelen. Doordat je ieder onderdeel zelf kan kiezen, kan je de PC volledig naar jouw wensen samenstellen. Hierdoor kan jij optimaal gaan presteren in hetgeen jij wilt doen. Om een eigen PC samen te stellen heb je echter wel wat kennis nodig over de verschillende onderdelen van een computer. In deze blog zal ik een aantal van de belangrijkste computer onderdelen bespreken, zodat jij een goed beeld kan vormen hoe je een eigen PC moet samenstellen. Onderdelen die wij aanraden zijn die van Gigabyte.

Processor

Een processor wordt ook wel Central Processing Unit genoemd, afgekort CPU. De processor wordt ook wel het hart van de computer genoemd. De processor is namelijk verantwoordelijk voor alle berekeningen en aansturingen die in een computer plaats vinden. Het kopen van een goede processor is dus van groot belang bij de snelheid van je computer. Want des te sneller je computer alle berekeningen kan maken, des te sneller je computer zal werken.

Harde schijf (HDD) of SSD

Bij het samenstellen van je eigen PC heb je natuurlijk ook opslagcapaciteit nodig. Hierbij moet je kiezen of je een interne harde schijf wilt (HDD) of kiest voor de modernere solid state drive (SSD). Een SSD heeft ten opzichte van een harde schijf vele voordelen. Zo is een SSD sneller, maakt het geen geluid en is het koeler dan een harde schijf doordat er geen bewegende onderdelen in zitten en tot slot is een SSD ook zuiniger omdat het minder vermogen nodig heeft om te werken. De nadelen van een SSD kaart is echter het prijskaartje. Ook zijn er bepaalde SSD kaarten die na lang gebruik minder goed gaan werken.

Werkgeheugen

Het werkgeheugen, ook wel Random Access Memory (RAM), is de plek waar de computer bestanden tijdelijk bewaart. Het verschil met een HDD of SSD is dan ook dat de RAM de gegevens slechts tijdelijk bewaard. Als jij je computer uitzet, blijven de gegevens op de HDD of SSD staan, maar wordt de RAM gereset. Het hebben van een goede RAM is dan ook heel belangrijk voor mensen die veel programma’s tegelijkertijd op hun computer willen gebruiken. De RAM werkt namelijk samen met de processor, een betere RAM maakt de computer dus sneller.

Moederbord

Het moederbord is een centraal onderdeel van elke computer dat alle losse onderdelen met elkaar verbindt. Als het moederbord niet goed werkt, zal de computer ook niet meer werken. Het hebben van een goed moederbord is dan ook erg belangrijk.

Geef een reactie