Stunten met je design wakeboard

wakeboard plaatje

De zomer is weliswaar voorbij, maar we kijken terug op een fantastische zomer waarin we onder andere veel plezier hebben kunnen beleven aan het watersporten. Wat onder andere een populaire bezigheid is, is het stunten met een wakeboard. Een wakeboard is een soort skateboard op het water. Je laat je trekken door een speedboot en op de hekgolf van de speedboot kun je allerlei stunts uithalen. Denk daarbij aan salto’s en andere tricks. Naast de speedboot zie je ook steeds meer dat je dit kunt doen in een zogenaamd park. Daarin is een kabelbaan aanwezig die je kan voortrekken. Soms zijn er ook schansen en dergelijke waar je je stunts kunt doen. In dit blog vertellen we er graag meer over.

Waar let ik op bij de aanschaf?

De verschillen zitten vooral in of je beginner bent of gevorderd. Voor de beginner hebben ze het zogenaamde allround wakeboard. Deze is zowel goed te gebruiken in het park en achter een speedboot. De verschillen zitten in de stijfheid van het board. Hoe stijver het board hoe meer gevoel je ermee hebt, maar wel hoe lastiger die te hanteren is. Daarom is voor de beginner een flexibel board beter om aan te schaffen. Deze flexibiliteit maakt ook dat deze beter te gebruiken is in een zogenaamd wakeboardpark. Naast dit zijn de bindingen en de schoenen belangrijk. Een beginner zal liever losse bindingen willen met schoenen die voor meerdere maten geschikt is. Dit zie je veel omdat het ervoor zorgt dat meerdere personen hetzelfde wakeboard kunnen gebruiken. In dit soort schoenen zit je echter wel veel minder strak en daardoor heb je minder gevoel met het board. De gevorderden kiezen daarom veel meer voor schoenen met veters, waarbij de schoenen strak op het board bevestigd zitten. Met de veters kunnen ze vervolgens weer de schoenen strak aantrekken. En dit zorgt weer voor maximaal gevoel met het board waardoor tricks nauwkeurig gedaan kunnen worden.

Andere benodigdheden

Uiteraard heb je meer zaken nodig om uiteindelijk plezier te beleven aan het wakeboarden. Denk daarbij aan de zaken die je zelf aan moet trekken. Een goed wetsuit is daar vaak ook onderdeel van. Bij iets koudere temperaturen zorgt die ervoor dat je warm blijft. In het water kun je namelijk snel onderkoeld raken. Een zwemvest is ook belangrijk om te dragen. Je kunt bij een trick verkeerd terecht komen. Als je dan bewusteloos in het water komt te liggen moet het zwemvest ervoor zorgen dat je kunt blijven ademen.

Geef een reactie