Wilkhahn designmeubilair om prettig te vergaderen

wilkhahn

Vergaderen is een tak van sport die veel beoefend wordt binnen het kantoor. Er wordt daarom veel geïnvesteerd om deze vergaderingen zo soepel en effectief mogelijk te laten lopen. Meerdere management theorieën geven hier handreikingen voor. Ook het meubilair waarmee vergadert wordt speel een belangrijke rol. Een merk dat vergadermeubilair met uitzonderlijke kwaliteit levert is Wilkhahn. Ze produceren en leveren vergadertafelsystemen, boardroomtafels en flexibele vergadertafels. Ook maken ze bureaustoelen. Sterker nog ze staan vooral bekend om de Wilkhahn On NPR bureaustoel. Deze stoel is zo succesvol door de innovatieve 4D synchromechaniek. In dit blog vertellen we je graag meer over hoe dit merk gegroeid is tot een internationale speler.

De ontwikkeling van Wilkhahn

Het bijzondere van dit merk is dat ze als bestaan sinds het jaar 1907. Het is een van origine Duits bedrijf die inmiddels wereldwijd zaken doet. De afgelopen 60 jaar hebben ze een duidelijke focus op het ontwikkelen van duurzame kantoormeubelen. Hierin hebben ze een aantal belangrijke innovaties gedaan die goed zijn aangeslagen in de markt. Deze vernieuwende producten hebben een enorme groei teweeg gebracht van dit bedrijf. Ook in deze tijd komen ze nog regelmatig met innovaties op de markt. Voorbeelden hiervan zijn de multifunctionele stoel “Chassis” en de driedimensionale ON en IN. Deze laatste worden door expert in deze markt gezien als ’s Werelds beste bureaustoelen. Ook op het gebied van duurzaamheid zijn ze door hun jarenlange inzet en focus inmiddels toonaangevend. Recent hebben ze nog een aantal milieuprijzen gewonnen waaronder de duitse milieuprijs. Maar ook een internationale prijs hebben ze inmiddels in de wacht weten te slepen. Met de bureaustoel ON hebben ze de Federal Ecodesign Award gewonnen. De IN is in het bezit van maar liefst zever awards trouwens. Eén van deze awards is The Red Dot Award German Design Award. Het lijkt me duidelijk dat ze met al deze zaken duidelijk hun toegevoegde waarde hebben aangetoond.

Wat hebben ze in hun assortiment?

Zoals ik al eerder aangaf staat Wilkhahn vooral bekend om hun vergadermeubilair, maar zeker ook de bureaustoelen die overigens ook onderdeel kunnen zijn van vergadermeubilair. Toch hebben ze een nog veel ruimer assortiment en bieden ze eigenlijk alles op het gebied van kantoormeubilair. Zo leveren ze ook banken, poefjes en krukken, fauteuils en verschillende soorten tafels. Overigens kunnen al deze zaken natuurlijk ook ingezet worden om te vergaderen. De tijd dat dat altijd aan een vergadertafel gebeurde is wel achter ons. Er wordt steeds meer dynamisch vergaderd.

Geef een reactie